Tuesday, September 4, 2012

Dalam dilema..

Assalamualaikum.

ni tengah dalam delima.
tadi petang dapat call dari mamee double decker ala kilang jajan tu. dia ckp ' U are invited for an interview' dia soh dtg ari khamis. tapi aku kata susah la nk dtg ari khamis. then tukar ari jumaat jam 11pg. ok lakan sebab ari sabtu cuti. tapi bila difikikan balik. aku ni serius ke nak benti Rikevita pastu keje kat mamee (if dpt lakan). tapi in what purpose aku g interview dengan harapan aku x pass interview tu kan..kalau nk kerja mamee aku kena berusaha pass interview tu!

aku pun berdoa..agar Allah beri petunjuk. lps solat maghrib kawan sms tnya pasal kerja ( kawan masa kat U , dia keje kat agro perak)..aku pun amek kesempatan tanya pendapat dia ( biasalah orang dalam delima )... = (
dia ckp tnyalah Mai sbb dia keje kat sana..Alhamdulillah jumpa pun geng yang keje kat c2.

lepas tu aku sms la Mai..lepas dengar penerangan dari Mai..aku tengok banyak kelemahan dari kelebihan kerja dekat mamee berbanding dengan kerja dekat Rikevita..so macam mana ni?
nak reject terus ke interview tu or nak pergi je. tapi kalaulah ..kalau..kalau pass interview tu aku nk ke kerja dekat situ?. kalau tak nk baik tak yah pergi..nanti buang masa..buang $$.kan??

peliklah kenapa aku apply post kat mamee tu..dah dpt tak nak pergi pulak. padam muka!

apa yang aku fikirkan sekarang ni sekiranya aku berjaya interview tu lakan:
1. mamee dekat melaka..aku dah jauh dari kampung. macam tak best la..sekarang nk balik anytime..nanti dah kerja sana mesti aku bnyak masa habiskan dengan kengkawan berbanding family.
2. kena duduk umah sewa..nak kena serasikan jiwa raga dekat rumah sewa yang akan dikongsi reramai.
3. macam mana dengan bisness takaful aku yang baru nk menapak dekat rikevita ni?

apa-apa pun kena tanya pendapat ramai orang..lagi2 family. tapikan..matlamat aku nk buat takaful full time tau..so kenapa aku nk pindah tempat kerja?
mamee = rikevita sebab dua2 food industry. cume mungkin kerja dengan syarikat yg owner dia jepun dan cina berbeza.

No comments: